woensdag 11 februari 2009

De keuze tussen houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen.

Voor de montage van de doe het zelf kozijnen, maakt het niets uit welk materiaal je kiest. Voor het uiterlijk van je huis natuurlijk wel. Als je houten kozijnen vervangt door nieuwe houten kozijnen, verandert er eigenlijk niets aan het uiterlijk.
Wel hebben de houten kozijnen natuurlijk als nadeel dat deze regelmatig geschilderd moeten worden.
Kies je voor onderhoudsvriendelijke kozijnen, dan kies je voor kunststof kozijnen of aluminium kozijnen. Inmiddels zijn er kunststof kozijnen en aluminium kozijnen die erg veel lijken op houten kozijnen. Vroeger waren dit van die platte kozijnen, die je eigenlijk alleen in Duitsland en Oostenrijk ziet. Verder zijn er bij aluminium kozijnen ook nog kozijnen die ter vervanging van de oude stalen ramen ontwikkeld zijn.
Wat natuurlijk belangrijk is dat het uiterlijk en uitstraling van je woning niet drastisch verandert. De indeling van de kozijnen geeft vaak het bijzondere karakter weer van de woning. Heb je bijvoorbeeld kozijnen met verticale schuiframen, dan kun je dit tegenwoordig gemakkelijk vervangen door kozijnen met een draaival raam. De kozijnen worden vaak een amsterdams kozijn genoemd, omdat dit natuurlijk in Amsterdam vaak voorkomt. Je hebt dan natuurlijk de voordelen van een draaival raam met het uiterlijk van een verticaal schuifraam. Bij zowel houten kozijnen als kunststof kozijnen is dit mogelijk.
Als vroeger roedes toegepast zijn, is het het mooiste om dit weer terug te laten komen. In het verleden werden veel buitendraaiende ramen gemaakt. Maar nu wordt in de meeste woningen draaival ramen toegepast. Dit is natuurlijk ook erg handig bij het lappen van de ramen op de 1e verdieping, dit kan nu van binnenuit. Je bent helemaal vrij in je keuze, en je kunt je kozijnen, ramen en deuren afstemmen op de hedendaagse wensen en eissen.

Klik op: Doe Het Zelf Kozijnen voor meer informatie.

Geen opmerkingen: